2. nädal

Täna oli meil lõpuks aega oma uusi sõpru lähemalt vaadelda, katsuda ja nuusutada. Tuletasime meelde värvid roheline, punane ja kollane. Vaatlesime ka pilti kuumaasika taimest endast, mis erines täielikult meil rühmas olevatest isenditest. Meie taimedel puuduvad veel ju õied ja viljad, aga ega needki tulemata jää.

Kõik mahume sõbralikult ära

Nii põnev

"Tolmeldamispintsli" meisterdamine 1. osa

Enne meisterdama asumist, tutvusime mõistega "tolmeldamine" ja vaatlesime pilte liblikast ning mesimummist. Vestluse käigus selgus, et tolmeldamine juhtubki siis, kui mesilane, liblikas jt putukad õielt õiele lendavad. Lisaks mängisime mängu, kus lapsed ise mesilased õielt õiele lendama viisid.

Kõigepealt teooria...

...siis mängime

"Tolmeldamispintsli" meisterdamiseni jõudsime ikka ka. Alustuseks värvisime jäätisepulgad guaššvärviga kollaseks. Jätsime need kuivama, et uuel nädalal tegevusega jätkata.


Nädala pidustuste tõttu me sel nädalal taimede ümber istutamiseni ei jõudnud. Oli vaja ju meilgi vastlaliugu lasta, vastlakuklit süüa ja Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistada. Laseme taimedel veel kasvukeskkonnaga kohaneda ja uuel nädalal istutame sõbrad suurematesse pottidesse ümber.

Viktoriiniküsimusega "Mida tähendab eesti keeles metsmaasika ladinakeelne nimi Fragaria vesca?", meil sel korral nii hästi ei läinud. Ladina keelsed nimetused ajasid küll itsitama aga õiget vastust ei tulnud. Hiljem netiavarustest abi otsides saime õige vastuse ka teada: fragarae - lõhnama, vescus - söödav.


Nädala 🍓 Meisterda! Ise tehtud on hästi tehtud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused