10. nädal

Esimene saak ja maitseproov

Maasikad olid nädalavahetusega veel suuremaks kasvanud ja rohelised tutid olid end valmivate viljade küljest eemale lükanud, mis tähendab, et saak oli söömis küpseks saanud.

Ootavad ära söömist


Ilus priske maasikas

Seda päeva olime kaua oodanud, seega esimese asjana esmaspäeva hommikul võtsime kollase kuumaasika taime akna juurest lauale ja loendasime söömist ootavad maasikad ära. Saime kokku 6 maasikat.  Juhtus nii, et loendamise käigus kukutas üks maasikas end loendajale otse pihku. Kuna varahommikul lapsi rohkem rühmas polnud, sai lugu kiire lahenduse. Esimene maitseproov oligi tehtud. Hinnang maasikale oli: "Maitses natuke hapu." Ülejäänud 5 maasikat jäid teisi rühmakaaslasi ootama ja said juba järgmisel päeval sõbralikult jagatud. 

Maasikate loendamine

Kohe saavad suud magusaks

Esimene saak

No maitseme siis

Vist ei olnudki nii magus

Lapsed kiitsid, et maasikad on head ja magusad, kuigi nende nägudest võis siiski natuke teistsugust maitseelamust välja lugeda. Kaks lastest jätsid maitsmise osa vahele. 

Meie mitte tolmendatud taime (punane kuumaasikas) 1 viljadest on ka juba kergelt punetav. Vili ise on üsna ebakorrapärase kujuga, aga lõhnab magusalt, meenutades metsmaasika lõhna. Kollase kuumaasika  viljad kadusid nii kiirelt põske, et neid polnud aega nuhutada. 

Punane kuumaasikas ja tema punapõskne vili


Nädala 🍓 Võimle iga päev 10 minutit! Terves kehas on terve vaim.

Liikumistunnis käime 2x nädalas, täna ajasime hoopis rattad välja


Kommentaarid

Populaarsed postitused