7. nädal

Õite inventuur

Sellel nädalal tegelesime maasikataimede õite inventeerimisega. Esimeste õite ilmumisel oli avanenud õite kokku lugemine lihtne, aga mida aeg edasi, seda keerulisemaks see läks. Meie taimed on usinad õitsejad, praegu avanevad uued õied peaaegu, et iga päev. Otsustasime oma elu natuke lihtsustada ja mõtlesime välja süsteemi, kuidas võiks olla kergem õite üle arvet pidada. Iga õisikuvars sai ära markeeritud erinevat värvi paberiribaga, et oleks võimalik eristada, millisele varrele ja kui palju õisi juurde on tekkinud. Tegime ka tabeli, kuhu sai ära märgitud vastava õisikuvarre värv, mille taha kirjutame lisandunud õied ning seejärel need lõpuks kokku loendame. Kas see süsteem ka õite lugemist lihtsustab, seda näitab aeg. 

Punane kuumaasikas demonstreerimas meie uut õite lugemise süsteemi.

Inventeerimise tulemusena on praeguse seisuga punane kuumaasika taim meid rõõmustanud kokku 6 õiega ja kollane kuumaasika taim, mille õisi me siis ka tolmeldame 12 õiega.

Rõõm on see, et lehetäid pole punast kuumasikat rohkem tülitanud. Tundub, et saime küüslaugu leotisega täisid tõrjudes kahjuritele õigel ajal jaole. Miskit aga kimbutab meie kollase kuumaasika lehti. Üksikud taime noored lehed on kohe alguses otstest pruunid. Lehe kasvades pruunid otsad säilivad, muidu on leht ilus roheline aga kohati natuke mügarlik. Lehtede alla sai ka piilutud ja seal üllatusi ei tuvastanud. 

Pruunide otstega leht, kollasel kuumaasika taimel.


Nädala 🍓 Väike nali olgu igas päevas - rõõmus meel hoiab haigused eemal!

Meie majas on selline traditsioon, et 1. aprillil tähistame tipi-täpi päeva. Sellel päeval oleme kõik, viimne kui üks riietatud täpiliseks. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused